hmmm.....problem!!!!

Jeśli masz jakiś problem, napisz, może ktoś poświęci czas na odpowiedź.

Moderator: Towarzysz Borys

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
todoo
Posty: 17
Rejestracja: 08 kwie 2007, 13:03
Lokalizacja: PySkOwIcE

hmmm.....problem!!!!

Post autor: todoo » 10 kwie 2007, 16:11

mam problem chciałem zagrać z kamilem666 w ror przez sieć i dupa niepokazuje mi serva wpisałem ip chyba z 1000 razy i nic,wyłączyłem zapore windows i automatyczne aktualizacje,wszystkie strony internetowe i komunikatory oprucz xfire i dalej nic moja gra jest w wersji 1.0a bodajże
neta mam 1mb i niewiem co zrobić w innych grach tak niemiałem:(
Obrazek

Awatar użytkownika
kamil666
Posty: 157
Rejestracja: 12 gru 2006, 20:19
w AoE I gram od: 0- 0-2001
GG: 777199
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: kamil666 » 10 kwie 2007, 16:14

1. Sprawdź czy masz włączone przeglądarkę, p2p, zaporę, komunikatory (oprócz XFire) i aktualizacje automatyczne. Wyłącz wszystko, co wymieniłem i spróbój jeszcze raz.

2. Jeżeli dalej coś sie nie udaje, sprawdź czy masz dokładnie zainstalowanego patcha 1.0a. TUTAJ można go ściągnąć

3. Spróbój z kimś innym. Jeżeli dalej sie nie udaje, sprawdź czy masz dobre połączenie internetowe lub odinstaluj i zainstaluj patcha

Jeżeli nic z tego, to najlepiej napisz do wojaka
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 16:19 przez kamil666, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
todoo
Posty: 17
Rejestracja: 08 kwie 2007, 13:03
Lokalizacja: PySkOwIcE

Post autor: todoo » 10 kwie 2007, 16:17

sprubuje ok
Obrazek

Awatar użytkownika
todoo
Posty: 17
Rejestracja: 08 kwie 2007, 13:03
Lokalizacja: PySkOwIcE

Post autor: todoo » 10 kwie 2007, 16:22

zrobiłem tak jak muwiłeś zresztą tak miałem zrobione
Obrazek

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 10 kwie 2007, 16:48

Mi tak raz zrobiło jak grałem z Wojakiem. Ściągnij sobie Hamachi.
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
todoo
Posty: 17
Rejestracja: 08 kwie 2007, 13:03
Lokalizacja: PySkOwIcE

Post autor: todoo » 10 kwie 2007, 17:46

Hamachi mam ale go niuzywałem
więc chybazacznę:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 10 kwie 2007, 19:45

Jeżeli masz router albo livboxa z neotrady to się nie połączysz w AoE ROR żadnym sposobem, może są jakieś inne ale ja nie znam.
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
todoo
Posty: 17
Rejestracja: 08 kwie 2007, 13:03
Lokalizacja: PySkOwIcE

Post autor: todoo » 12 kwie 2007, 22:56

mam stałe łącze 1 mb
Obrazek

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 14 kwie 2007, 8:51

Jakie masz ip zewnętrzne czy wewnętrzne

Awatar użytkownika
todoo
Posty: 17
Rejestracja: 08 kwie 2007, 13:03
Lokalizacja: PySkOwIcE

Post autor: todoo » 15 kwie 2007, 22:18

tego to już niewiem a jak to sprawdzić??
Obrazek

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 04 maja 2007, 18:44

Liveboxa mozna tylko trzeba pożmieniać porty i przekierowania itd

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 16 maja 2007, 20:53

JanCzarny pisze:Liveboxa mozna tylko trzeba pożmieniać porty i przekierowania itd

A jak się połączyć z tymi co mają bylejakie usługi ?
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 20 maja 2007, 9:59

Trzeba sie bawić Wojak livebox to prawie jak serw :P

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 22 maja 2007, 9:30

JanCzarny pisze:Trzeba sie bawić Wojak livebox to prawie jak serw :P
]
Nie gadaj, przez to że powiedziałem paru chętnym o wadzie live boxa już nigdy z nami nie zagrają.
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 22 maja 2007, 19:14

Bo w liveboxie trzeba porty zmienić ^^

Interenet---<Ip Zewnętrzne>---livebox(Ustawienia itd porty)----<Ip wewnętrzne>-----Mój komp

Logiczne ?

ODPOWIEDZ