Limit ludności

Jeśli masz jakiś problem, napisz, może ktoś poświęci czas na odpowiedź.

Moderator: Towarzysz Borys

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robcio
Posty: 5
Rejestracja: 12 lis 2006, 13:53

Limit ludności

Post autor: Robcio » 12 lis 2006, 13:56

Witam. Mam pewien problem dotyczący liczby ludności. Ściągłem nie dawno z internetu aoe I rise of rome. I faktycznie: są nowe jednostki itp. lecz nie mam w "settings" opcji by zwiększyć limit ludności z 50 do 200 :(. Wie ktoś może dlaczego tak jest? :( PROSZE O POMOC!!
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Re: Limit ludności

Post autor: Wojskowy » 12 lis 2006, 17:18

Robcio pisze:Witam. Mam pewien problem dotyczący liczby ludności. Ściągłem nie dawno z internetu aoe I rise of rome. I faktycznie: są nowe jednostki itp. lecz nie mam w "settings" opcji by zwiększyć limit ludności z 50 do 200 :(. Wie ktoś może dlaczego tak jest? :( PROSZE O POMOC!!
Pozdrawiam.

Ta opcja jest dostępne tylko w grze po necie albo na virtualnym serverze :]
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
matek
Posty: 10
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:56

Post autor: matek » 12 lis 2006, 19:33

Weż sobie wejdź w Multiplayer i poustawiaj na przeciwników komputerów (liczba dowolna >0) to wtedy sobie będziesz mógł ustawić limit populacji.

Awatar użytkownika
Robcio
Posty: 5
Rejestracja: 12 lis 2006, 13:53

Post autor: Robcio » 13 lis 2006, 9:19

Udało się!!! :D wielkie dzięki! :))

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 16 lis 2006, 12:55

Ale ponoć w singla też idzie.
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
matek
Posty: 10
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:56

Post autor: matek » 16 lis 2006, 20:04

Towarzysz Borys pisze:Ale ponoć w singla też idzie.

Ponoć??

Ja się jeszcze z tym nie spotkałem i nie sądzę, żeby coś takiego istniało (zmiana limitu w Single'u)

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 16 lis 2006, 21:09

Tam trzeba chyba coś zmieniać w całym silniku ;/
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 17 lis 2006, 8:56

Chrzanić singla. Jak ktoś przeszedł kampanię na najwyższym poziomie
to niech gra po necie. Gra staje się bardziej "żywa" ;].
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 17 lis 2006, 9:12

Koniec ze sztucznymi zagraniami komputera :D
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
Daro
Posty: 7
Rejestracja: 27 gru 2006, 23:39
Lokalizacja: Dęblin

Post autor: Daro » 28 gru 2006, 0:12

słyszałem a nawet kiedyś próbowałem coś zdziałać specjalnymi PATHAMI do populacji w aoe..ale nie wiem czy to działa bo gram na piracie, i obrazie płyty w wersji po włosku. wiec nic nie wiadomo...
Zbuduj sobie łódkę z cegieł i płyń sprawdzić jak działa....

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 01 sty 2007, 15:55

I tak w sieci da się zwiększyć limit populacji :]
A w sieci gra się najlepiej;]
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
Lemurek
Posty: 90
Rejestracja: 03 gru 2007, 16:02

Post autor: Lemurek » 22 gru 2007, 8:10

Ta, tylko że ten "komputer" w multiplayer jest taki świetny, omg... nie wchodzi nawet czasami do bronze i samych 16 vilagerów robi... NAPRAWDE CZASAMI JEST ŻAL! < a w single tak nie ma :p

Daro(Aoe)
Posty: 9
Rejestracja: 17 sie 2008, 19:47

Post autor: Daro(Aoe) » 17 sie 2008, 20:06

W pojedyńczym graczu - Single player nie da się ustawić większej ilości ludzi jak 50! :/ Ale w multiplayer można do 200 :P

ODPOWIEDZ