Jak zamieścić screena?

Udało Ci się utrwalić coś ciekawego, śmiesznego, dziwnego?

Moderator: Towarzysz Borys

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Admin
Site Admin
Posty: 17
Rejestracja: 11 lis 2006, 19:38
w AoE I gram od: 01 cze 1998
Płeć: Chłopiec
Kontaktowanie:

Jak zamieścić screena?

Post autor: Admin » 11 lis 2006, 21:50

Zakładam, że obrazek ze screenem masz już gotowy. Trzeba go jeszcze tylko gdzieś umieścić.
Niestety, na tej stronie tego nie zrobisz, gdyż strona ma ograniczony transfer.

Dlatego obrazek należy umieścić na innym serwrze, np.: http://www.imageshack.us/
Po załadowaniu tam zdjęcia, zostanie podany kod do wklejenia w poście

lub

gdy dysponujemy już URL'em obrazka,
wklejamy go w poście, zaznaczamy cały URL myszką i klikamy w przycisk "Img", nad okienkiem w którym wpisuje się treść wiadomości.

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 16 lis 2006, 12:50

zaznaczamy cały URL myszką i klikamy w przycisk "Img"


Nie lepiej url? Niektórzy mają wolny net...A zanim screen się wczyta...
Takie jest moje zdanie :roll:
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
Admin
Site Admin
Posty: 17
Rejestracja: 11 lis 2006, 19:38
w AoE I gram od: 01 cze 1998
Płeć: Chłopiec
Kontaktowanie:

Post autor: Admin » 18 lis 2006, 19:15

Towarzysz Borys pisze:Nie lepiej url? Niektórzy mają wolny net...A zanim screen się wczyta...

Oczywiście że można link dać.
Mój post nie był jedyną słuszną wytyczną, tylko wskazówką dla tych. którzy nie wiedzieli by jak się do tego zabrać.

Natomiast obrazek i tak będzie się musiał załadować i tak, nie trzeba będzie klikać, a najpierw załaduje się zawartość Forum potem zdjęcia, wiec jak ktoś nie będzie chciał czekać na ich załadowanie to pódzie sobie gdzieś dalej.

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 07 gru 2006, 9:16

Łucznik Łąkowy: Moja propozycja:
Jak masz księgę gości na swojej stronie głównej to tam reklamują się
gości z innymi stronami, dlatego uważam że byś usuwał ich linki
i zareklamował forum również z linkiem do tego forum(twojego) i zablokował
dodawanie się do księgi. Jak czasami tam zaglądnę to na stronie
zostaje pokazany ostatni wpis w księdze i daj link do tego forum i zablokuj.
To moja propozycje nie jakiś tam rozkaz; szkoda że forum nie było rok wcześniej, wtedy to by się ich tu trochę zaroiło.
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

ODPOWIEDZ