Mapa Europa by Hirycyn

Moderator: Towarzysz Borys

Awatar użytkownika
Hirycyn
Posty: 127
Rejestracja: 22 gru 2006, 13:30
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Mapa Europa by Hirycyn

Post autor: Hirycyn » 01 cze 2007, 17:58

[http://www.sendspace.pl/file/bba1f1294827e057dd0e4e2]Link do Download'u[/url]

nowo dodany - 19.07.09

Jest to raczej ostateczna wersja...
Oto kilka informacji.
a)w scenariuszu mamy 8 cywilizacji które są nazwane i mają przypisane pozycje startowe, dlatego trzeba uważać którą pozycję (kolor) się wybiera, ponieważ można przez to zacząć np. Grecją na terenach Egiptu ;)
-a oto nr i civ:
1 -> Grecja
2 -> Rzym
3 -> Babilon
4 -> Egipt
5 -> Kartagina
6 -> Hetyci
7 -> Persja
8 -> Słowianie (aby północ zasiedlić ;)... domyślnie dałem Yamato)
b)mapa jest bardzo obfita w surowce, więc w 100% nadaje się do gierek Multiplayer, ponieważ nie zabraknie głównie złota na tworzenie jednostek ;)
zasoby rozmieszczone są po całej planszy, nie tylko przy graczu, jak to jest w mapie losowej :)
c)oraz jest kilka ciekawych drobnostek, jak bogata oaza na pustyni, opustoszałe osady, które można przejąć, znaleziska po których można stwierdzić czy przechodził wcześniej tędy nieprzyjaciel, czy też Gazele Królewskie o żywności 400 życiu 16 i niesamowitej szybkości...
Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 22:40 przez Hirycyn, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 03 cze 2007, 10:50

Gazele królewską wieski Jana Czarnego Biorą na Hita xD

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 03 cze 2007, 16:30

No stary nie spodziewałem się że ci tak fajnie to wyjdzie. Dobrze by było jak by mapa była na największym możliwym formacie.
Koniecznie muszę w to pograć w timie.
PS. Cieśnina Giblatarska ruleezzz :).
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
Hirycyn
Posty: 127
Rejestracja: 22 gru 2006, 13:30
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Hirycyn » 03 cze 2007, 18:54

Nie no jest na największym formacie, tzn Gigantyczna...
Mam taką nadzieję ;) No trzeba w multi zagrać tak w 5-6 osób...
Byłoby ciekawie...
PS. Płw Skandynawski wymiata ^^ oraz W-y Wlk. Brytanii warto opanować ;)

aha jak w edytorze się sprawdza to w zakładce Teren pisze że ta mapa
jest tylko Duża, ale ten rozmiar jest jako domyślny przy tworzeniu mapy
i każdym jej włączeniu nawet jak jest większa/mniejsza, wydaje mi się że
jest ona jednak Wielka... no cóż zrobię drugą, Gigantyczną... i skoncentruję
się na basenie Morza Śródziemnego...
Obrazek

Awatar użytkownika
Yarek
Posty: 27
Rejestracja: 13 sty 2007, 20:16
Lokalizacja: Dęblin

Post autor: Yarek » 03 cze 2007, 22:29

Z******ta Mapa

To sie nazywa fach w reku, Masz u mnie piwo :D

Chce na niej zagrać!
Mówisz, masz!- ale wszystko ma swoja cene.

Tiwaz
Posty: 15
Rejestracja: 22 lut 2007, 12:06

Post autor: Tiwaz » 04 cze 2007, 11:11

Zajebista mapka nie moge sie doczekac na timowe w nia na dodatek zeby w nich gral Wojskowy!!!

Awatar użytkownika
Hirycyn
Posty: 127
Rejestracja: 22 gru 2006, 13:30
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Hirycyn » 04 cze 2007, 15:55

Thx za komplementy :) Poprostu mam wprawe w robieniu mapek...
Kiedyś zrobiłem fajną kampanię Słowian :D oraz wielkie
bitwy jak np. pod Termopile (ahh 300 xD)
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 17:01 przez Hirycyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 04 cze 2007, 16:12

Nie podniecaj się xD
Może powiesz zę robie map jest bardziej podniecające niż wiadomo ^^

Awatar użytkownika
Hirycyn
Posty: 127
Rejestracja: 22 gru 2006, 13:30
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Hirycyn » 04 cze 2007, 16:55

Niż co? :P Co Ty możesz wiedzieć drogie dziecko xD
Obrazek

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 04 cze 2007, 20:42

Moja mapa Twoją przebije ziomal ^^

Awatar użytkownika
kamil666
Posty: 157
Rejestracja: 12 gru 2006, 20:19
w AoE I gram od: 0- 0-2001
GG: 777199
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: kamil666 » 06 cze 2007, 16:35

hirycyn za tą mapkę to normalnie 5 butelek coli postawić ^^ umawiaj sie :D
Piękna mapka a dziecko jan chyba jej nie przebije słowami (nie umie przegrywać :mrgreen: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 06 cze 2007, 22:15

On umie umie przegrywać. Co byś się spodziewał po spamerze ??
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
JanCzarny
Posty: 158
Rejestracja: 26 mar 2007, 22:30
Kontaktowanie:

Post autor: JanCzarny » 07 cze 2007, 10:39

Wojskowy pisze:On umie umie przegrywać. Co byś się spodziewał po spamerze ??


Spamer ?

Wojak

Spamer otk toś taki który zaśmieca forum postami z porn itd

Awatar użytkownika
kamil666
Posty: 157
Rejestracja: 12 gru 2006, 20:19
w AoE I gram od: 0- 0-2001
GG: 777199
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: kamil666 » 07 cze 2007, 14:37

jan i też bzdurnymi i niepotrzebnymi postami więc jesteś spamerem :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 08 cze 2007, 13:21

kamil666 pisze:jan i też bzdurnymi i niepotrzebnymi postami więc jesteś spamerem :lol:

I otóż to :).
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

ODPOWIEDZ