Jaki wolisz typ jednostek?

Pochgwalcie się swoimi pomysłami na grę.

Moderator: Towarzysz Borys

ODPOWIEDZ

Jaki wolisz typ jednostek?

Lekka piechota
2
5%
Jazda
9
24%
Łucznicy
13
34%
Ciężka piechota
5
13%
Machiny bojowe
6
16%
Kapłani
3
8%
 
Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 15 gru 2006, 9:20

Towarzysz Borys pisze:Centurionami ostatnio dużo grałeś - -

No właśnie tylko raz tą Grecją to po szelkach dostałem od was:{ ehh
głupia taktyka jest nimi.
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 15 gru 2006, 18:41

To zagraj tym, kim lubisz:>
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Jacus92
Posty: 5
Rejestracja: 19 gru 2006, 16:13

Post autor: Jacus92 » 19 gru 2006, 16:18

Ja polubiłem lekką piechote już na początku. Tworze z 5-7 pałkarzy już w I erze i na wroga szybko i tanio.
Nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia, są tylko trudne do zrobienia.

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 20 gru 2006, 7:44

Jacus92 pisze:Ja polubiłem lekką piechote już na początku. Tworze z 5-7 pałkarzy już w I erze i na wroga szybko i tanio.

Hahaha lol fajnie ich nazwałeś "pałkarzy" heh, wiesz o co mi chodzi ?
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
kamil666
Posty: 157
Rejestracja: 12 gru 2006, 20:19
w AoE I gram od: 0- 0-2001
GG: 777199
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: kamil666 » 21 gru 2006, 18:18

Jacus92 pisze:Ja polubiłem lekką piechote już na początku. Tworze z 5-7 pałkarzy już w I erze i na wroga szybko i tanio.


Jacus ja bym ci tych "pałkarzy" radził robić na przełomie I a II wiekiem albo w II wieku, bo w I epoce są tak samo skuteczni jak chłop.

P.S. miałem jeden wyjątek, kiedy szukałem jagód, a zamiast jagód znalazłem koło 10 "pałkarzy" wojskowego,który mnie wtedy nimi strzepał ;) :lol:

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 21 gru 2006, 19:23

Ja nie potrafię jednocześnie zadbać o gospodarkę i wojsko - -
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Jacus92
Posty: 5
Rejestracja: 19 gru 2006, 16:13

Post autor: Jacus92 » 21 gru 2006, 20:14

Towarzysz Borys pisze:Ja nie potrafię jednocześnie zadbać o gospodarkę i wojsko - -


Ja potrafie pod warunkiem, że nie jestem sam na 3 wrogów
Nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia, są tylko trudne do zrobienia.

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 22 gru 2006, 10:44

kamil666 pisze:/ciach/

Cóż dlatego ja wolę np. poczekać do wieku Narzędziowego
i potem dołożyć topór i pancerze wtedy chłop do nich prawie nić już nie ma.
P.S. W takiej grze jak AoE1 czy 2 inwestycja w pancerze opłaca niesamowicie.
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
kamil666
Posty: 157
Rejestracja: 12 gru 2006, 20:19
w AoE I gram od: 0- 0-2001
GG: 777199
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Poznań

Post autor: kamil666 » 22 gru 2006, 23:24

Wojskowy pisze:
kamil666 pisze:/ciach/

Cóż dlatego ja wolę np. poczekać do wieku Narzędziowego
i potem dołożyć topór i pancerze wtedy chłop do nich prawie nić już nie ma.
P.S. W takiej grze jak AoE1 czy 2 inwestycja w pancerze opłaca niesamowicie.


Ja to co powiem rzadko robię, i tylko wted, gdy wróg jest daleko.

Czasami można iść na ryzyko i zacząć robić wojsko w erze brązu, bo i tak się zmarnuje mięsa do oporu na axemanów, bowmanów i scoutów.

Awatar użytkownika
dogmeat
Posty: 14
Rejestracja: 03 gru 2006, 12:26
Lokalizacja: cholera wie...
Kontaktowanie:

Post autor: dogmeat » 23 gru 2006, 0:35

A po co niby komu scuoci?

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 23 gru 2006, 15:19

Do niszczenia katapult. Tanio i efektownie ;)
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 24 gru 2006, 17:27

Towarzysz Borys pisze:Do niszczenia katapult. Tanio i efektownie ;)
No nie wiem. Jak grałem Katapultami to padały jak muchy ;].
Wam padały jak muchy :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 25 gru 2006, 9:27

MI padały jak muchy - -
Dlatego ze względu na niziutką inteligencję rzadko stosuję je na polu walki.
P.S. Pole bitwy należy do pojazdów tanich, produkowanych masowo, prostych w obsłudze i naprawie. Takimi były radzieckie T-34.
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

Awatar użytkownika
Wojskowy
Posty: 114
Rejestracja: 12 lis 2006, 17:12
w AoE I gram od: 15 lut 1998
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Wojskowy » 25 gru 2006, 11:43

Towarzysz Borys pisze:MI padały jak muchy - -
Dlatego ze względu na niziutką inteligencję rzadko stosuję je na polu walki.
P.S. Pole bitwy należy do pojazdów tanich, produkowanych masowo, prostych w obsłudze i naprawie. Takimi były radzieckie T-34.

Ja zaś uważam odwrotnie - pole bitwy to użycie taktyki i dobrego sprzętu
a nie tak jak ciemna mentalność Rusków :], oni szli na jeden bunkier
i gadali w pierot za rodi mo, a Niemiec szył z maszynówy i po tamtych
został dywan trupów aż ostatni pachołek dobiegł do celu i wrzucił granat kiedy wykorzystał okazję jak oni musieli zmienić taśmę. Nic by im przewaga liczebna nie pomogła gdyby Niemcy nie rozpoczęli walki na wielu frontach.
Desktop w tej samej konfiguracji co laptop - droższy!!! - PADŁEM PADŁEM PADEŁM !!!

Awatar użytkownika
Towarzysz Borys
Posty: 99
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:46
Płeć: Chłopiec
Lokalizacja: Sayeux

Post autor: Towarzysz Borys » 25 gru 2006, 12:02

Strategia jest arcyważna. Jak inaczej Rommel zrobiłby rajd przez Afrykę? Rosjanie mieli ogromne straty, ale Stalin "miał ludzi mnogo" :]
ЗА РОДИНУ! ЗА СТАЛИНА!

ODPOWIEDZ